Prisma » Economic » Cu trenurile CFR Călători de la Oraviţa la Anina

Cu trenurile CFR Călători de la Oraviţa la Anina

Cu ocazia Târgului de Turism al României 2016, ediţia de primăvară, desfăşurat în perioada 25-28 februarie 2016 în Complexul Expoziţional ROMEXPO din Bucureşti, la care a participat şi CFR Călători, s-a promovat şi oferta de călătorie cu trenul pe ruta Oraviţa – Anina.

Secţia de circulaţie Oraviţa – Anina este cea mai veche şi cea mai spectaculoasă cale ferată montană din Sud-Estul Europei, cu peisaje fabuloase, pe acest traseu existând 14 tuneluri, 10 viaducte, tăieturi în munte în peste două treimi (21 de kilometri) din întregul traseu.

Trenurile au în componenţă două vagoane (trei în sezonul estival) şi circulă în fiecare zi după următorul program:

  • tren Regio 9695: Oraviţa plecare ora 11:15 – Anina sosire ora 13:05
  • tren Regio 9694: Anina plecare ora 13:30 – Oraviţa sosire ora 15:20

CFR Călători informează că pentru călătoria de la Oraviţa la Anina şi retur există de acum posibilitatea de a cumpăra şi online biletele de tren.

Orice unitate de vânzare din ţară, staţie sau agenţie de voiaj CFR, pune în vânzare bilete pentru această rută.

Tarif unic de călătorie pe secţia Oraviţa- Anina şi retur: 10 lei.

Se pot cumpăra bilete, inclusiv cu locuri rezervate, pentru călătoriile individuale sau grupuri mici, cu anticipaţie de 30 de zile, la care se aplică:

  • ofertele comerciale şi reducerile aferente (Bilet dus-întors, Minigrup 2-5, Cartea VSD, Biletul de weekend, reducerile la achiziţionarea cu anticipaţie a legitimaţiilor de călătorie, reduceri pentru grupuri organizate de cel puţin 20 de persoane etc.);
  • reducerile şi facilităţile acordate prin acte normative (elevi şi studenţi, pensionari, revoluţionari, veterani de război, persoane persecutate din motive politice şi etnice, persoane cu handicap etc.).

În plus, la cumpărarea online se acordă o reducere suplimentară de 5% care se cumulează cu orice alt discount (de exemplu, cu reducerea aferentă biletului dus-întors).

Pentru grupurile organizate de cel puţin 30 persoane, călătoria poate fi planificată până cu două luni înainte, iar reducerile pot ajunge şi până la 35% (pentru grupuri mari de peste 45 de persoane) acest lucru fiind o bună oportunitate pentru agenţiile de turism.

Accesul până la staţia Oraviţa se face cu mijloace de transport auto, din apropierea staţiilor CFR Reşiţa şi Timişoara Nord.

Mai multe detalii se pot obţine de pe site-ul www.cfrcalatori.ro/12619 (despre Oraviţa – Anina) şi www.cfrcalatori.ro/256 (despre reducerile de grup).

Actualizare 20 Mai 2016:

CFR Călători informează că pe întreaga durată a sezonului estival cele două trenuri de pe ruta Oraviţa – Anina circulă NUMAI cu opţiunea de rezervare a locurilor.

Măsura CFR Călători vine astfel în sprijinul turiştilor care aleg să călătorească cu trenul pe cea mai veche şi mai spectaculoasă cale ferată montană din Sud-Estul Europei, pentru a adapta numărul de bilete vândute la capacitatea de transport. Bilete fără loc pot fi emise numai în ziua plecării trenului, în staţia Oraviţa sau în tren de către personalul feroviar, în funcţie de gradul de ocupare a locurilor din vagoane şi de opţiunea călătorilor.

Rezervarea locurilor este o bună oportunitate pentru agenţiile de turism şi pentru grupurile organizate de cel puţin 6 persoane, care îşi pot planifica călătoria cu o lună până la trei luni înainte, cumpărând cu anticipaţie bilete atât pentru grupuri organizate, dar şi individual.

Pentru aceasta rută se aplică:

  • Ofertele comerciale şi reducerile aferente (Bilet dus-întors, Minigrup 2-5, Cartea VSD, Biletul de weekend, procurarea cu anticipaţie a legitimaţiilor de călătorie etc.)
  • Reducerile şi facilităţile acordate prin acte normative (elevi şi studenţi, pensionari, revoluţionari, veterani de război, persoane persecutate din motive politice şi etnice, persoane cu handicap, locuitorii munţilor Apuseni).

Mai multe detalii pe www.cfrcalatori.ro/12619

Accesul până la staţia CFR Oraviţa se face cu mijloacele de transport auto din apropierea gărilor Reşiţa şi Timişoara.

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toţi pasagerii să se asigure că au achiziţionat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren şi/sau supor-tarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Pentru informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor, călătorii sunt rugaţi să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 0256-493806 din Gara Timişoara sau să se adreseze personalului nostru din staţii şi agenţii de voiaj.

Spread the love


Scrieti un comentariu