Prisma » Cultură » În munţii Aninei, e vremea colindului…

În munţii Aninei, e vremea colindului…

Luni, 8 decembrie 2014, a avut loc în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale Nr. 3 din cartierul Brădet al localităţii Anina, o frumoasă manifestare artistică dedicată apropiatelor Sărbători de iarnă.

Protagoniştii au fost copiii care frecventează activităţile Programului „Raza de speranţă”, un proiect iniţiat şi organizat de Asociaţia „Il Giocattolo”, care urmăreşte îmbunătăţirea pregătirii şcolare şi asimilarea de deprinderi comportamentale într-un format de tipul „Şcoală după şcoală”. Lor li s-au alăturat şi oaspeţi de seamă: elevii clasei a doua de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Din Celnic-Anina, care au prezentat sceneta „Judecata Iernii”, primită cu ropote de aplauze de întreaga asistenţă.

Manifestarea intitulată „E vremea colindului!…” a declanşat o adevărată emulaţie în cartierul mărginaş al Aninei, fapt dovedit prin numărul de spectatori care au luat parte cu entuziasm în toate momentele unui adevărat spectacol artistic.

Munca de mai multe săptămâni a copiilor a fost coordonată de un grup de învăţători voluntari, cărora se cuvine a li se consemna numele aici: Paula Vuescu, Daniela Chervase, Marian Marin şi subsemnatul, alături de inimoasa profesoară Adina-Florentina Demetrovici.

Meritul principal, însă, este al unui om modest şi cu suflet mare, venit de pe meleagurile îndepărtate ale Italiei , care de mai mulţi ani luptă, de multe ori chiar cu indiferenţa şi cu biro-craţia autotohnă, pentru maibinele micii comunităţi din Brădetul Aninei: Gianluca Farina.

Înv. Vasile Munteanu

Spread the love


Scrieti un comentariu