Prisma » Uncategorized » Conferinţa Naţională “Băile Herculane, mai mult decât apă”

Conferinţa Naţională “Băile Herculane, mai mult decât apă”

Conferinţă la Băile Herculane

Conferinţa Naţională “Băile Herculane, mai mult decât apă”, iniţiată de Asociaţia Pro Turism Herculane este parte integrată a unei campanii pentru redresarea staţiunii, atât economic cât şi ca imagine naţională şi internaţională.

Evenimentul este al doilea din cadrul campaniei şi s-a desfăşurat în perioada 24 – 26 octombrie la Hotel Afrodita, Băile Herculane.

Campania civică a debutat în luna aprilie 2014. Prima conferinţă „Întoarcerea la apă! Prevenţia, bază pentru sănătate” a reunit medici specialişti, autorităţi publice, scriitori, investitori şi operatori de turism având ca punct central valorificarea zonei cu ajutorul apelor cu proprietăţi unice ce au pus staţiunea pe harta turistică a Europei.

Astfel, considerând că primul eveniment a fost un succes şi că prin el că s-a format o bază solidă, fiind deschisă calea către dialog, este firesc să fie făcut următorul pas.

Conferinţa Naţională “Băile Herculane, mai mult decât apă” îşi propune să atragă atenţia asupra tuturor calităţilor pe care zona le are de oferit, în acelaşi timp aducând faţă în faţă autorităţile publice centrale şi locale, investitori, hotelieri şi operatori de turism pentru identificarea celor mai eficiente metode de dezvoltare a zonei cât şi a problemelor întâmpinate de factorii implicaţi în această dezvoltare.

“Ne-am angajat prin această serie de evenimente într-un proiect pe termen lung. Ştim că schimbările nu se pot produce brusc însă ele trebuie susţinute. Ne-am propus să aducem împreună specialişti şi reprezentanţi ai entităţilor implicate în procesul de dezvoltare şi în sistem pentru a crea un dialog capabil să genereze soluţii pentru Băile Herculane. Am ales numele „Băile Herculane, mai mult decât apă” pentru că exprimă cel mai bine faptul că această zonă a ajuns în timp, prin investiţii majore şi devotamentul celor implicaţi, să aibă mai multe de oferit şi vrem să facem cunoscut acest lucru. Am iniţiat acest proiect cu toată încrederea că putem aduce o schimbare şi suntem mulţumiţi de evoluţia pe care am înregistrat-o până în acest moment.” Cosmina Răescu, Preşedinte Asociaţia Pro Turism Herculane.

Conferinţă la Băile Herculane

Principalele subiecte abordate au fost dezvoltarea prin atragerea de fonduri europene, îmbunătăţirea serviciilor şi a promovării prin colaborarea între operatori de turism şi hotelieri precum şi valorificarea potenţialului zonei.

Un alt demers important pentru asociaţiei este schimbarea percepţiei asupra staţiunii. Prin această serie de evenimente se doreşte să se pună accent şi pe faptul că Băile Herculane nu este numai un loc ideal pentru tratament ci are mult mai multe de oferit. Fie prin specificul zonei, ideal pentru activităţile în aer liber (sporturi de echipă, căţărări etc.), fie prin servicii şi centrele de wellness şi spa, în care s-a investit considerabil în ultimii ani, staţiunea este acum pregătită şi pentru turişti dintr-o altă categorie de vârstă. Dezvoltarea în acest sens trebuie susţinută şi promovată pentru ca schimbările să se poată produce. Turismul balnear este turismul tuturor anotimpurilor iar acest lucru trebuie să se resimtă în tot ceea ce înseamnă activitate şi dezvoltare în zonă.

Băile Herculane trebuie să renască din datoria morală faţă de natură.

Spread the love


Scrieti un comentariu