Prisma » Sport » Piloţi curajoşi şi acrobaţii de excepţie pe cerul Caransebeşului

Piloţi curajoşi şi acrobaţii de excepţie pe cerul Caransebeşului

Acrobaţii aeriene pe cerul Caransebeşului 2014

Sfarsitul de saptamana a adus pe aeroportul din Caransebes un spectacol aviatic impresionant.

Desi vremea nu a fost prietenoasa, spectatorii au fost incantati de acrobatiile realizate de catre pilotii Aeroclubului Romaniei.

Anul acesta a avut loc cea de a IV-a editie a Mitingului Aviatic la Caransebes iar ce prezenti s-au bucurat de evolutia exceptionala a echipei de acrobatie aviatica “Soimii Romaniei”, care au realizat un adevarat show al curajului si profesionalismului.

La mitingul de la Caransebes echipa a fost reprezentata de patru piloti, in mod normal lotul fiind format din 5 membrii. Baza “Hawks of Romania” (Soimii Romaniei) se afla la Clinceni, iar pilotii sunt din Bucuresti, Oradea si Arad. Avioanele sunt cele mai performante avioane pentru acrobatie care exista la ora actuala. Lotul roman de acrobaţie participa anual la cel putin 30 de mitinguri aviatice, in tara si in afara tarii.

Un alt echipaj prezent pe Aeroportul din Caransebes si care a strabatut cerul sub privirile spectatorilor fascinati, a fost “The Pelicans”, cu baza tot la Clinceni, cu avione ultra usoare, speciale pentru scolile de pilotaj si zbor de agrement.

Mitingul a durat aproape doua ore si a avut un succes prin multitudinea acrobatiilor executate dar si prin prezenta unui balon cu aer cald.

Piloţii fac parte din lotul naţional de acrobaţie al României, cu o experienţă de zbor de peste 2500 de ore şi cu foarte multe participări la concursuri naţionale şi internationale.

Cel mai tanar pilot al echipei “Soimii Romaniei”, Andrei Serbu, a facut senzatie prin reprezentarile individuale. Desi au pornit in formatie de patru avioane, acesta s-a desprins de multe ori de echipaj si a executat acrobatii spectauloase.

Aeroclubul României este de fapt o instituţie publică finanţată din bugetul de stat, care se ocupă de pregătirea şi perfecţionarea teoretică şi practică de zbor, precum şi de parasutare, cu aeronave civile uşoare, de scoala şi de sport pentru personalul aeronautic propriu şi pentru sportivii săi legitimati.

Aeroclubul României oferă cursuri de zbor cu motor, planorism sau paraşutism. Pentru tinerii cu vârste între 16 şi 23 de ani sunt oferite cursuri gratuite.

Elena Franţ

Spread the love


Scrieti un comentariu