Prisma » Social » Adicţia şi impactul său asupra societăţii actuale – primul seminar din cadrul Colocviilor ştiinţifice “Adictologia”

Adicţia şi impactul său asupra societăţii actuale – primul seminar din cadrul Colocviilor ştiinţifice “Adictologia”

Într-o societate eminamente tehnologică şi informaţională, omul este tot mai expus adicţiilor de toate tipurile, de la dependenţa de tutun, alcool sau droguri, la cea legată de jocurile de noroc sau de utilizarea calculatorului. Recunoaşterea dependenţei drept afecţiune medicală reprezintă un progres însemnat al societăţii moderne, menit să determine o abordare adecvată din punct de vedere ştiinţific. Dar, devine din ce în ce mai clar faptul că, problemele şi incertitudinile, cu care se confruntă persoanele dependente, necesită soluţii noi, iar, din această perspectivă, conceptul de adicţie trebuie extins şi studiat în profunzime.

Agenţia Naţională Antidrog, Ministerul Tineretului şi Sportului şi Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” al Academiei Române au organizat primul seminar ştiinţific din cadrul Colocviilor ştiinţifice – Adictologia. Manifestarea, intitulată “Adicţia şi impactul său asupra societăţii actuale”, se înscrie într-o serie amplă de sesiuni ştiinţifice, care îşi doreşte să aducă în atenţia specialiştilor, dar şi a publicului larg, necesitatea creării unui corp de specialişti în adicţii, cu formare multidisciplinară, care să răspundă nevoilor actuale.

Prin acest tip de întâlniri, organizatorii îşi propun să părăsească planul confruntărilor morale şi juridice legate de adicţii pentru a se adânci în cunoaşterea comportamentelor adictive, aşa cum se prezintă ele, în efectele reale pe care acestea le produc, în consecinţele lor asupra sănătăţii, din perspectiva diferitelor părţi interesate (persoane dependente, familie, comunitate, specialişti, guvernanţi) şi a diferitelor ştiinţe implicate în acest domeniu.

MTS, 16.07.2014

Spread the love


Scrieti un comentariu