Prisma » Mediu » Trei generaţii, o singură dorinţă: sănătatea pământului

Trei generaţii, o singură dorinţă: sănătatea pământului

Marţi, 08.04.2014, la iniţiativa şi în organizarea Asociaţiei LAURAS, entitate deja cunoscută în comunitatea oraşului Anina ca un actor activ în viaţa socială, s-a desfăşurat un proiect interesant, chiar inedit, având ca titulatură „Trei generaţii, o singură dorinţă: sănătatea pământului”.

În esenţă, proiectul a reunit membri ai comunităţii locale cu vârste diferite – persoane cu multă experienţă de viaţă din cadrul Căminului de Persoane Vârstnice, elevi ai Liceului „Mathias Hammer” şi elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Cartierul Celnic. Aceştia, împreună, au desfăşurat o activitate de ecologizare a zonei turistice de lângă Cantonul Silvic Crivina, în imediata vecinătate a drumului ce leagă Anina de Oraviţa. S-a „recoltat” un număr important de saci cu resturi pe care aşa-zişii turişti le-au lăsat în urma lor , toţi participanţii exprimându-şi amărăciunea că frumuseţile naturale cu totul deosebite sunt, an de an, puse în umbră de gesturi incalificabile şi degradante pentru calitatea de cetăţean.

Activitatea a fost o deplină reuşită, îndeosebi prin participanţi – vârstnici, liceeni şi elevi din ciclul gimnazial şi primar , care au format o adevărată echipă, au comunicat trecând uşor peste bariera vârstei şi a experienţei de viaţă diferite, au muncit umăr lângă umăr, într-o atmosferă de remarcabilă uniune sufletească. O remarcă deosebită o facem pentru domnul profesor Marius Simion, care a participat cu multă sârguinţă la acţiune, fiind un exemplu pentru elevii prezenţi.

În încheiere, toţi participanţii au beneficiat de o binemeritată gustare, asigurată de Asociaţia LAURAS, pregătită de voluntari care au fost ajutaţi de bunicuţele de la Căminul de Persoane Vârstnice.

Succesul acestui proiect a fost rodul unei excelente colaborări între Asociaţia LAURAS şi alte organisme de drept public sau privat din comunitate:

  • Căminul pentru Persoane Vârstnice, instituţie care a avut ca reprezentanţi un grup de persoane de vârsta a treia, inimoşi şi deschişi spre iniţiativa propusă chiar de prietenul şi confidentul lor, asistentul social Laura-Adriana Munteanu;
  • Ocolul Silvic, reprezentat de gazda noastră bună şi primitoare, Domnul Victor Torcea, cantonierul, şi de soţia sa, Anişoara, care a asigurat sacii de plastic, mănuşile de protecţie şi transportul deşeurilor colectate;
  • S.C. „Isteţii” S.R.L., o societate cu un profil deosebit, aceasta oferind servicii educaţionale pentru copii şi tineret, reprezentată de prof. Gabriel Ruva, administrator;
  • Liceul „Mathias Hammer”, care a înscris în cadrul proiectului un grup de elevi coordonaţi de un cadru didactic de înaltă ţinută profesională, prof. Anca Preduş Ruva;

Şcoala Gimnazială Nr. 1 Celnic, participantă în proiect cu două clase de elevi, clasa I (înv. Vasile Munteanu) şi clasa a VII-a A (diriginte prof. Gabriel Ruva).

Mulţumim tuturor pentru această zi minunată!

Laura-Adriana Munteanu, Preşedinte Asociaţia LAURAS

Spread the love


Scrieti un comentariu