Prisma » Social » Evenimentul tinerilor europeni: participaţi online

Evenimentul tinerilor europeni: participaţi online

Mii de oameni din UE şi din ţările candidate şi vecine au trimis candidatura pentru a participa la Evenimentul tinerilor europeni – EYE2014. Vin din şcoli, universităţi, organizaţii pentru tineri şi grupuri spontane formate pe platformele sociale EYE, deoarece candidaturile individuale nu au fost acceptate.

Evenimentul nu este doar pentru cei care vor merge la Strasbourg personal. Parlamentul European va permite oricui să participe la acest eveniment online. O parte din ateliere, dezbateri şi spectacole vor putea fi urmărite online.

Online, europenii vor putea pune întrebări şi participa la dezbaterile de la Strasbourg pe Twitter. Moderatorii atelierelor vor selecta întrebări puse online şi le vor include în discuţii în direct.

La Strasbourg, reuniunile şi dezbaterile vor fi transmise pe ecrane mari în interiorul şi în afara clădirilor Parlamentului, alături de comentariile transmise pe Twitter şi Instagram. Parlamentul va oferi participanţilor o aplicaţie pentru mobil ce conţine toate informaţiile despre evenimente, inclusiv programul şi hărţi, cu biografiile tuturor vorbitorilor. Aplicaţia va fi lansată în aprilie.

Parlamentul European a fost dintotdeauna un pionier în angajarea oamenilor pe reţelele de socializare şi online. Aproape 70% din deputaţii europeni au site web personal şi peste 60% sunt activi pe reţele de socializare precum Facebook sau Twitter. Parlamentul European are aproape 1,3 milioane de fani pe Facebook – cea mai mare comunitate parlamentară din lume pe Facebook.

PE, ref.: 20140304STO37519

Spread the love


Scrieti un comentariu