Prisma » Politic » Formarea noului guvern în Italia

Formarea noului guvern în Italia

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, l-a însărcinat pe liderul stângii, Pier Luigi Bersani, liderul alianţei de centru stânga, să încerce formarea noului guvern, dat fiind că aceasta a obţinut la alegerile generale de la sfârşitul lunii februarie o majoritate absolută la Camera Deputaţilor şi o majoritate relativă la Senat.

Liderul coaliţiei de centru-dreapta din Italia, Silvio Berlusconi, a pus două condiţii pentru a acorda sprijin unui eventual guvern condus de şeful stângii italiene, “Noi cerem un guvern care să includă partidul nostru şi mai solicităm ca viitorul şef al statului italian să fie un moderat”.

Coaliţia de centru-dreapta a lui Silvio Berlusconi a obţinut la ultimele alegeri legislative circa 29% din voturile italienilor, plasându-se pe locul al doilea.

Bersani consideră că este “imposibilă” o alianţă cu dreapta lui Berlusconi şi caută un acord cu Mişcarea 5 Stele (M5S) a lui Beppe Grillo, care a obţinut circa 25% din preferinţele de vot ale electoratului italian dar M5S respinge orice formă de alianţă.

Spread the love


Scrieti un comentariu