Arhiva pentru categoria ‘Politic’:

Evaluare detaliată a modificării bi-anuale a orei

Deputaţii cer o evaluare a regimului actual al orei şi, dacă este necesar, o revizuire a regulilor, în rezoluţia adoptată joi, 8 februarie.

Continuare…

Alegeri în Marea Britanie şi Franţa

În Marea Britanie, Partidul Conservator, aflat la guvernare, a pierdut majoritatea absolută pe care o avea în parlament, potrivit rezultatelor alegerilor anticipate desfăşurate în 8 iunie.

Premierul britanic, Theresa May, a declarat că va alcătui un nou guvern pentru a oferi certitudine şi a conduce Marea Britanie în convorbirile cu Uniunea Europeană, pentru a asigura un acord reuşit de retragere din blocul comunitar.

Continuare…

Concluziile Consiliului European privind relaţiile externe

Politica europeană de vecinătate

7. Revizuirea în curs a politicii europene de vecinătate ar trebui să asigure continuarea implicării profunde a UE alături de partenerii atât din est, cât şi din sud. Consiliul European va purta o dezbatere mai amplă cu privire la vecinătatea sudică, în luna octombrie. În acest context, Consiliul European a salutat reuniunea ministerială care va avea loc la Barcelona la 13 aprilie şi care va oferi o şansă unică de a asculta opiniile partenerilor noştri de la sud.

Continuare…

Bosnia şi Herţegovina

“Bosnia şi Herţegovina (BiH, sau Bosnia) prezintă un risc mic de conflict armat, dar după miliarde de dolari în ajutor străin şi o administraţie internaţională intruzivă, acest stat se îndreaptă lent pe spirala spre dezintegrare”, se spune în cel mai recent raport privind Bosnia al Grupului Internaţional de Criză (ICG). Potrivit documentului, interesele celor trei comunităţi sunt o sursă permanentă de conflict, pe fondul unei constituţii care nu răspunde nevoilor nici unui grup. “Uniunea Europeană impune sarcini pe care BiH nu le poate îndeplini. O revoltă populară la nivel naţional, în care au fost incendiate clădiri guvernamentale şi au fost cerut reforme urgente a avut loc în februarie 2014. Liderii din Bosnia, cu sprijin internaţional, trebuie să înceapă de urgenţă întocmirea unui nou fundament constituţional”.

Continuare…

Parlamentul European şi-a început noul mandat cu şapte grupuri politice

Regulile Parlamentului spun că grupurile politice trebuie să fie formate din cel puţin 25 de deputaţi provenind din cel puţin şapte state membre.

Grupurile politice joacă în rol important în fixarea ordinii de zi a Parlamentului, în alegerea preşedintelui acestuia, a vicepreşedinţilor, a preşedinţilor comisiilor şi a raportorilor şi în alocarea timpului de vorbire în dezbateri. Grupurile se bucură şi de alte tipuri de susţinere.

Continuare…

Grupurile politice: reprezentând opiniile diferite ale oamenilor la nivel european

Alegerile s-au încheiat. Mulţi dintre noii eurodeputaţi se reunesc acum în cadrul grupurilor politice formate pe baza afinităţilor politice. Grupurile politice beneficiază de avantaje, dar, pentru a fi recunoscute, trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Grupurile politice trebuie să fie formate oficial până la sfârşitul lunii iunie, înainte de prima perioadă de sesiune a mandatului, care începe pe 1 iulie.

Continuare…

Ucraina

După luni de proteste împotriva regimului instalat la Kiev, în regiunea Lugansk şi în regiunea Doneţk, estul Ucrainei, a fost organizat, în 11 mai, referendumul pentru auto-determinare.

Consultarea, desfăşurată după mai multe zile în care armata ucraineană a desfăşurat intense “operaţiuni antiteroriste” în zonă, soldate cu peste 100 de morţi, potrivit Kievului, este considerată ilegală şi nulă de către UE şi SUA.

Continuare…

Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2014

Numărul de ordine de pe buletinele de vot a partidelor politice, alianţelor electorale, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi a candidaţilor independenţi care participă la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din data de 25 Mai 2014:

Continuare…

Formarea noului guvern în Italia

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, l-a însărcinat pe liderul stângii, Pier Luigi Bersani, liderul alianţei de centru stânga, să încerce formarea noului guvern, dat fiind că aceasta a obţinut la alegerile generale de la sfârşitul lunii februarie o majoritate absolută la Camera Deputaţilor şi o majoritate relativă la Senat.

Continuare…

Extinderea UE – paşii următori

S-a publicat raportul pe 2012 privind strategia de extindere a UE, cu evaluări ale progreselor înregistrate de Croaţia, Islanda, Turcia, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Serbia şi Kosovo.

Uniunea Europeană şi cele 27 de state membre şi-au luat angajamentul de a le oferi şi altor ţări şansa integrării. Continuarea procesului de extindere ar consolida securitatea, pacea şi prosperitatea continentului, precum şi influenţa politică a UE.

Continuare…