Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că în 22 martie 2016, a început perioada electorală aferentă alegerilor locale care vor avea loc la data de 5 iunie 2016, conform Hotărârii Guvernului nr. 52/2016.
Calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale include următoarele repere:
Liderii principalelor partide politice din judeţ îi asigură pe cărăşeni de faptul că regionalizarea se va face după graniţele istorice ale Banatului, ceea ce ne va plasa în Regiunea Vest, alături de Timiş, Arad şi Hunedoara.
Liderii partidelor politice din Caraş-Severin au declarat că singurele judeţe luate în calcul pentru formarea Regiunii de Vest sunt cele aduse în atenţia publicului şi că, în niciun caz, o altă reorganizare teritorială nu este adusă în discuţie.
Mai mulţi membri fondatori ai PP-DD Caraş-Severin şi-au arătat miercuri, la Reşiţa, nemulţumirea faţă de modul în care au fost excluşi din această formaţiune politică. Cu toate că, în 2010, ei sunt cei care au reuşit să înfiinţeze 73 de organizaţii la nivelul judeţului, la ora actuală, sunt demişi, chiar dacă, în acest fel, susţin aceştia, a fost încălcat statutul partidului.
Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat au loc în data de 9 decembrie 2012. Votarea începe la ora 7.00 şi are loc până la ora 21.00. Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale care participă la alegerile parlamentare şi candidaţii independenţi ce au depus până la data de 30 octombrie 2012 listele de candidaturi pentru scrutinul din iarna aceasta, încep campania electorală pe 9 noiembrie 2012. Campania se termina pe 8 decembrie 2012, la ora 07.00.
Mai mulţi consilieri locali din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu au declarat miercuri că, la Reşiţa, nu se respectă legea privind convocarea Consiliului local. Ei susţin că există vicii de procedură şi chiar ilegalităţi.
Preşedintele PPDD Caraş-Severin, Valentin Blănariu, susţine că în Consiliul local reşiţean, mai toate şedinţele sunt de îndată, a declarat Valentin Blănariu. ”Suntem convocaţi în aceeaşi zi, chiar şi cu o oră înainte de şedinţă, iar mapele ce trebuie studiate le primim la intrarea în sala de şedinţe. În lege spune clar că se pot convoca şedinţe ordinare, cu cinci zile înainte, extraordinare, cu trei zile înainte, şi de îndată. La noi, cele ordinare sunt anulate, în ultima vreme. În plus, se trece foarte repede la vot. Se votează pentru în necunoştinţă de cauză, sau împotrivă, şi, prin urmare, noi ne abţinem”, declară Blănariu, care este şi consilieri local.
De ce este important Remus Marta în Consiliul Local Reşiţa
Familia de politicieni Remus şi Corina Marta, din Caraş-Severin, reprezintă un caz special în politica românească, probabil unic în ţară, în sud-estul Europei şi în lume! Cei doi sunt oameni de afaceri cu firme în două oraşe, Remus având domiciliul în Reşiţa, iar Corina în Bocşa. Aşadar, o familie de mare anvergură economică, întinsă pe un larg spaţiu geografic.
Preşedintele Croaţiei a fost primit în judeţ cu simpatie de către administraţia judeţeană şi municipală, precum şi de comunitatea croată.
Şeful Statului Croat, preşedintele Ivo Jisipovici, a vizitat marţi Caraş-Severinul, în cadrul vizitei sale oficiale în România. Înaltul demnitar continuă astfel tradiţia statului dalmat, de a da un semnal comunităţii croate celei mai numeroase din ţară, care trăieşte în judeţ, că există preocupare faţă de ea. De altfel, încă de la desprinderea Croaţiei din Iugoslavia şi autodeterminarea minorităţii croate de la noi ca aparţinând acestei etnii, statul dalmat a susţinut cultural, financiar şi logistic pe coraţii din Caraş-Severin. Ei au devenit prosperi de-a lungul anilor, după ce au lucrat în Croaţia, în baza cetăţeniei şi paşaportului acordate cu generozitate de acest stat.
Formal, alegerea viceprimarilor Reşiţei s-a împiedicat de birocraţie
La finalul întrunirii, chiar şi primarul validat al Reşiţei, Mihai Stepanescu, şi-a exprimat, oarecum amuzat, părerea în legătură cu situaţia: „Cred că problema creată este de formă şi nu de fond. A fost vorba despre validarea unui nou consilier, de pe poziţia a şasea din lista PDL. Respectiva adresă a fost înregistrată în cursul zilei de ieri, la biroul de informaţii cu cetăţenii, a ajuns pe masa colegilor consilieri, în 20 de dosare, dar tocmai din dosarul acestuia, adresa a lipsit. Nu cred că trebuia să ne împiedicăm de această stare de fapt. Continuare…