Prisma » Social » Sindicaliştii – redescoperiţi ca parteneri sociali

Sindicaliştii – redescoperiţi ca parteneri sociali

Reprezentanţii Comisiei de Dialog Social Caraş-Severin s-au întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, pentru a supune dezbaterii modificările la Legea 62, a dialogului social.

“Modificările Legii Dialogului Social se referă la desparţirea actului normativ într-un pachet de patru părţi, respectiv, legea dialogului social, legea consiliului economic şi social, legea contractelor colective de muncă şi a conflictelor colective de muncă, legea partenerilor sociali, sindicate şi patronate. Ca mod de lucru, au fost luate toate pe rând şi au fost făcute o serie de propuneri”, a afirmat Silviu Hurduzeu, prefectul judeţului Caraş-Severin.

Sindicaliştii afirmă că se bucură de faptul că au fost redescoperiţi ca parteneri sociali şi că acest guvern înţelege că trebuie să pună accentul pe sindicate şi, prin urmare, speră ca amendamentele lor să fie ascultate. La şedinţă au avut loc dezbateri, iar propunerile sindicaliştilor vor fi trimise pe parcursul zilei de joi la Ministerul pentru Dialog Social, după cum a precizat prefectul de Caraş-Severin. Reprezentanţii principalelor sindicate din judeţ au făcut mai multe propuneri concrete, care au fost preluate de prefect, în vederea transmiterii lor către guvern. Şi conducerile instituţiilor deconcentrate din Caraş-Severin au venit cu amendamente. “Propunerile noastre se referă în principal la legalizarea documentelor prin care se demonstrează reprezentativitatea sindicatelor. De asemenea, ITM Caraş-Severin a propus şi ca valabilitatea unui contract colectiv de muncă să fie mai mare de 24 de luni, iar angajatorii care depăşesc numărul de 21 de angajaţi să notofice în scris la ITM acest lucru”, a afirmat Petru Jura, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă CS.

Daniel Botgros

Spread the love


Scrieti un comentariu