Economia circulară: importanţa refolosirii produselor şi materialelor
Fiecare european consumă în medie 17 tone de materii prime şi produce cinci tone de deşeuri pe an. Cifre alarmante, dacă ne gândim că resursele sunt limitate, dar ar putea exista o soluţie. Multe produse şi materiale pot fi refolosite sau reciclate, reducând deşeurile. Parlamentul a votat recent, în plen, un raport care cere obiective obligatorii pentru creşterea eficienţei resurselor în UE cu 30% până în 2030 – prin comparaţie cu anul trecut.
Economia tradiţională se axează pe a lua, a produce şi a arunca, dar în economia circulară ciclul de viaţă al produselor este extins. Aceasta din urmă, ar putea fi un exemplu graţie durabilităţii ameliorate, gestionării mai eficiente a deşeurilor şi design-ului mai bun care face ca repararea, refolosirea şi recilcarea produselor vechi să fie mai simple. Ar putea implica şi noi modele de afaceri, bazate pe împrumutarea, oferirea şi vânzarea produselor folosite.
Parlamentul a votat recent, în plen, un raport care cere obiective obligatorii pentru creşterea eficienţei resurselor în UE cu 30% până în 2030 – prin comparaţie cu anul trecut. Acest lucru ar stimula PIB-ul UE cu aproape 1% şi ar crea două milioane de locuri de muncă – arată estimări ale Comisiei.
REF.: 20150701STO72956
Publicat in: 06/08/2015 | Nu sunt comentarii » |