Prisma » Civica » Mica ţiganiadă

Mica ţiganiadă

Observăm de ceva vreme, cam multă, ce-i drept, cum dragii de guvernanţi lasă trebile ţării şi se dau în stambă, mai ceva ca Lolek şi Bolek. Cei doi mânji ai creaţiei forcepsate numită usl, se dau unul la altul, mai ceva ca în filmele cu supermani. Numai că, dacă n-ar fi de plâns, abia apoi ar fi de râs. Anunţurile iniţiale, făcute cu trompete şi artificii pe un stadion naţional de ziceai că eşti în arenele gladiatorilor din vechea Romă, s-au dus pe apa sâmbetei. Păpuşarii celor doi i-au chemat la raport. Fiecare, cu coada între picioare, încearcă să schelăie ca şi cum ar urla prin ei machiavelicii ce reprezintă cele două găşti ceva mai elevate ce vor să pună definitiv genunchiul pe gâtul naţiei. Unii care ne vor pradă Occidentului, alţii ce ne vor pradă mamei Rasia.

Niciun român nu a ajuns la putere să ne dea pradă poporului român. Să ne putem gospodări aşa cum a dovedit naţia asta, de-a lungul timpului că o poate face. Cu bucurie, cu temeinicie, cu folos pentru tăt natul. Am ajuns să fim vânduţi de nişte gunoaie, nişte jigodii ale speciei româneşti, rebuturile ce nu ajungeau nici măcar cu scara la înălţimea unei catedre universitare. Acum, trădătorii sunt doctori, masoni, rotarieni, honoris causa pe te miri unde, preşedinţi de partide sau parlamentari. Îi doare în cur de poporul ce i-a votat şi ales pe funcţiile ce şi le-au tatuat pe portofele sau în conturile de prin insule ce nu au nici măcar cod fiscal. Ei trăiesc, jecmănesc, fac legi permisive hoţilor, se adună în haită când identifică pericolul arestării unuia dintre ei. Ei fac afaceri şi politică. Doar pentru ei. Nu contează că venitul minim pentru un amărât este undeva la 150 de euro. Nemernicii de pe la ASF (organizaţie ce supraveghează, cică, finanţele din ţară) au zeci de mii de euro! Nu contează că un handicapat al nimănui nu are drept la însoţitor şi tremură un an înainte de ai se parafa din nou infirmitatea. Soţul ministeresei are handicap grad unu, cu însoţitor. Timp în care, aşa „handicapat” cum este, îşi culege nepoţii de pe la şcoli sau grădiniţe.

Între timp, michimauşii politicii şi administraţiei româneşti, fac paradă de principii. Care a încălcat primul protocolul, care îl vrea pe neamţ, care e mai român decât neamţul etc. Mizerii şi mizerabili. Nu vă este scârbă?

Spread the love


Scrieti un comentariu