Prisma » Civica » La mulţi ani!

La mulţi ani!

Am socotit de mai bine de cinci ori. Şi din minte, şi cu pixul pe hârtie, şi la calculator. 2013-1918 = 95! De la anumiţi ani, celebrările se ţin şi la cifrele ce au un cinci în coadă. Ce înseamnă cifra 95? Înseamnă că în duminica de peste trei zile România împlineşte 95 de ani. Să fiu eu atât de deştept încât să fiu singurul care a sesizat acest lucru? Să mă erijez în singurul patriot care să îşi permită să se bucure de acest moment aniversar? Iau o mică pauză să fac din nou aritmetica. Tot 95 îmi iese. Fac şi proba: 1918+95=2013! Şi atunci, de ce nu citesc nu văd şi nu aud niciunde despre evenimentul ce va avea loc pe 1 Decembrie? Duminică, România împlineşte 95 de ani!

Citesc, văd şi aud, în schimb, ştiri despre tot felul de ţigani ce trag cu pistolul în Bucureşti. Despre noi silicoane puse, lăsate sau explodate. Despre copii vânduţi spre adopţie! Despre politicieni ce-şi bagă picioarele în el electorat, scoţându-le cu valute lipite pe carâmbi. Despre mai ce? Despre predicatori penticostali membri ai reţelelor de pedofilie. Despre faptul că domnul Cheloo nu mai are voie la televizor pentru că nu i se pare normal ca un bărbat să f… un alt bărbat etc. Numai nebunii.

Pe de altă parte, autorităţile, cele care ar trebui să mobilizeze naţia pentru sărbătoarea ce vine, au bruiat girueta şi fac sluj la chinezi, sătui probabil de intransigenţa UE în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor de dezvoltare puse la dispoziţie. Nu cred că nu au observat că şi chinezii, la rândul lor i-au pus să se jure că vor fi cinstiţi în derularea afacerilor ce vor să vie. Nu vreau să fiu sută la sută cârcotaş. Dacă măcar 20 la sută din cele afaceri declamate prin media se vor împlini în colaborare cu chinezii, stimă! Ar fi un prim proiect major realizat de o guvernare de după 1990. Mă veţi trage de urechi cu integrarea euroatlantică. UE a investit în altceva în România decât în super-marketuri, bănci sau afaceri din care finanţele iau drumul Occidentului? Au investit masiv americanii? Sunt oare, antidemocrat când spun aceste lucruri pe care le vede orice român cu mai mult de doi neuroni în cap? Pentru a nu da loc la interpretări, nu cred până nu văd nici în promisiunile chinezilor.

Totuşi, duminică este ziua noastră. Vă reamintesc că mama şi ţara nu ni le alegem, doar le iubim necondiţionat. Scoateţi duminică tricolorul pe geam şi uitaţi pentru o zi că şi cei ce ne conduc sunt români. Iertaţi-i şi somaţi-i să rostească La mulţi ani România!

Spread the love


Scrieti un comentariu