Prisma » Economic » Viitorul zonei euro

Viitorul zonei euro

Miniştrii de finanţe german şi francez au vorbit la PE despre viitorul zonei euro

Comisia pentru afaceri economice şi monetare i-a găzduit pe miniştrii de finanţe german şi francez – Pierre Moscovici şi Wolfgang Schäuble, care au discutat cu deputaţii europeni despre provocările cărora trebuie să le facă faţă economia europeană în timp ce instituţiile UE doresc măsuri pentru creşterea economică şi stabilizarea sistemului financiar.

În cadrul dezbaterii, ministrul de finanţe al Germaniei, Wolfgang Schäuble, a arătat că în criza zonei euro nu există o soluţie magică, ci doar o „abordare pragmatică, pas cu pas“. Dumnealui a adăugat că ţările din zona euro trebuie „să facă un efort în ceea ce priveşte supravegherea bancară – unul din elementele cheie în combaterea crizei“. În ceea ce priveşte Grecia, ministrul a spus că vinovată este „elita anterioară“, nu consolidarea fiscală actuală.

Pierre Moscovici a arătat necesitatea completării zonei euro şi a consolidării solidarităţii şi credibilităţii democratice, remarcând faptul că de-a lungul anilor, procesul de luare de decizii la nivel european a mers înapoi. Dumnealui a adăugat că „Grecia face ce poate“.

Dezbaterea face parte din dialogul economic dintre statele membre şi Parlamentul European. Acesta din urmă este implicat îndeaproape în semestrul european, care permite supravegherea planurilor bugetare ale statelor membre înaintea aprobării acestora în parlamentele naţionale.

REF.: 20121203STO04303

Spread the love


Scrieti un comentariu