Prisma » Executiv » Bani de la Guvern pentru arieratele primăriilor din Caraş

Bani de la Guvern pentru arieratele primăriilor din Caraş

Miercuri a avut loc, la Reşiţa, şedinţa ordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde au fost invitaţi să ia parte toţi primarii din Caraş-Severin. Cu prilejul acesteia, Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean i-a informat pe edilii prezenţi la întâlnire, că au termen până pe nouă noiembrie să depună situaţia arieratelor pe care le au, urmând ca la până la sfârşitul lunii să primească bani de la Guvern.

„Directorul economic, prezent în sală, v-a făcut o comunicare în legătură cu arieratele pe care le aveţi la primării. Situaţia lor trebuie să o depuneţi la Finan-ţe şi la Consiliul Judeţean până pe data de nouă, asta însemnând până vineri, pentru că pe baza arieratelor pe care le aveţi, adică datorii mai vechi de 90 de zile, se vor primi bani. În acest sens, în judeţ sunt aproape 80 de miliarde disponibile şi vor mai fi, inclusiv pentru cheltuielie de iarnă, pe anul trecut. Asta, pentru că sunt în continuare câteva primării datoare firmelor care au realizat lucrările pe timpul iernii. Astfel că, împreună cu contabilii dumneavoastră trebuie să revizuiţi aceste situaţii şi, dacă există, înregistraţi-vă la Finanţe şi la Consiliul Judeţean”, a declarat, Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În urma unei întâlniri cu prim ministrul Victor Ponta, preşedintele Consiliului Judeţean speră ca după nouă decembrie să primească bani pentru cheltuielile curente şi de capital. Prin urmare, vor exista fonduri pentru sezonul rece din acest an. Totodată, i-a înştiinţat pe primari că este probabil ca până la sfârşitul lunii să primească banii pentru datoriile pe care le au la diverse firme cu care au colaborat în iarna trecută.

„Aveţi ocazia acum, până la sfârşitul lunii, după ce noi facem rectificarea de buget pe 14, să primiţi banii pentru datoriile pe care le aveţi pentru diverse firme care au lucrat pentru comunele dumneavosastră în iarna care a trecut”, a mai adăugat Sorin Frunzăverde.

Tatiana Munteanu

Spread the love


Scrieti un comentariu