Prisma » Social » Angajaţii de la TMK sunt în şomaj tehnic

Angajaţii de la TMK sunt în şomaj tehnic

Din această lună, cei 800 de angajaţi ai combinatului reşiţean au intrat în şomaj tehnic. Liderul Sindicatului „Vatra” susţine că economia oraşului nu va avea de suferit pentru că situaţia este doar temporară.

Luna octombrie le-a adus veşti proaste angajaţilor de la Combinatul TKM. Asta, din cauză că arabii au suspendat contractul cu ruşii. Motivul este neînţelegerea la preţ privind producţia de ţaglă-ţeavă.

„Angajaţii sunt în şomaj tehnic din cauza acestor neînţelegeri pe tema contractului pe care societatea îl are cu arabii. Acesta a fost încheiat în urmă cu aproximativ un an şi se renegociază lunar. Este vorba despre o producţie de circa 10.000 de tone pe lună. Pentru că arabilor nu le-a convenit preţul, au renunţat la noi, pentru moment”, a declarat liderul Sindicatului „Vatra” din TMK. Acesta este de părere că situaţia e una temporară şi nu ar trebui să îi îngrijoreze nici pe angajaţi, şi nici pe reşiţeni.

„În afara contractului cu arabii, producem aproximativ 21.000 de tone de ţaglă teavă lunar pentru Slatina PetroTub şi încă o firmă românească”, a adăugat liderul sindical.

În cazul în care arabii refuză să reia colaborarea cu ruşii de la TMK, angajaţii vor sta acasă lunar, în şomaj tehnic, circa şapte zile. Chiar şi în această situaţie, luna noiembrie le va aduce şomerilor din Caraş-Severin 25 de locuri de muncă pentru compartimentul producţie, pe care societatea le va scoate la concurs.

Tatiana Munteanu

Spread the love


Scrieti un comentariu