Prisma » Naţional » Pe scurt, 26 septembrie 2012

Pe scurt, 26 septembrie 2012

  • Concursul de intrare în Rezidenţiat va fi organizat duminică, 25 noiembrie 2012, informează Ministerul Sănătăţii
  • Moţiunea simplă a PDL pe Educaţie va fi dezbătută de plenul Camerei Deputaţilor pe 2 octombrie
  • Cuantumul plăţilor directe pe suprafaţă, pentru anul 2012, se stabileşte prin act normativ, în luna octombrie a acestui an, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)
  • Aproape 3.000 de posturi din învăţământul preuniversitar erau neocupate la momentul începerii anului şcolar, raportează Ministerul Educaţiei
  • Senatul, primă cameră sesizată, a aprobat, în unanimitate, ordonanţa Guvernului privind plata taxei pe valoarea adăugată (TVA) la încasarea facturii, începând cu anul 2013. Plata TVA la încasare va fi aplicată în cazul firmelor cu cifra de afaceri mai mică de 500.000 euro, cu condiţia ca derularea decontărilor să se facă numai prin sistemul bancar.
  • Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale sau organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegerile parlamentare şi candidaţii independenţi pot depune până la data de 30 octombrie listele de candidaturi pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.
  • Autorităţile române pregătesc o notificare către Comisia Europeană privind ajutorul de salvgardare ce ar putea fi acordat Oltchim, în condiţiile în care Dan Diaconescu nu va plăti suma de 45 milioane euro, cu care s-a angajat că va cumpăra acţiunile societăţii.
  • Autoritatea Naţională pentru Adminis-trare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat spre consultare publică, un proiect de decizie privind prelungirea termenului de utilizare a numerelor naţionale scurte de telefonie 1951 (informaţii diverse) şi 1958 (ora exactă), alocate în prezent companiei Romtelecom, până la data de 19 februarie 2013. Romtelecom putea utiliza aceste numere până la 19 octombrie 2012.
  • Banca Naţională a României găzduieş-te, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, reuniunea Adunării Generale a Clubului de la Roma. Clubul de la Roma este o denumire simbolică pentru o organizaţie al cărei scop este să supună atenţiei întregii lumi diverse aspecte referitoare la viitorul Planetei. Clubul de la Roma este compus din oameni de ştiinţă, economişti, oameni de afaceri, înalţi funcţionari publici, şefi de stat şi foşti şefi de stat de pe toate cele cinci continente.
  • Potrivit „Studiului Global privind pirateria software în anul 2011” realizat de BSA, 63% dintre utilizatorii de PC-uri au folosit software piratat, iar valoarea comercială a software-ului fără licenţă instalat s-a ridicat la 207 milioane de dolari. Cu toate acestea, raportul BSA pentru România arată o scădere a ratei pirateriei software în 2011 faţă de anul anterior, informează Ministerul de Interne.
Spread the love


Scrieti un comentariu