Prisma » Economic » Investiţie de un milion de euro în zona Văliug-Semenic

Investiţie de un milion de euro în zona Văliug-Semenic

Cel care a dat startul investiţiilor de la Văliug este omul de afaceri Ioan Popa. Acesta investeşte de ani buni în turism, ca să îi momească pe locuitorii din vest, şi nu numai, cu servicii de calitate atât pe timpul verii, cât şi iarna. La câţiva ani după explozia de distracţie de la ponton, modelul său a fost preluat anul acesta şi de un alt om de afaceri local, Cătălin Radu. Acesta a băgat bani serioşi în reabilitarea pontonului şi chiar a clădirilor ce i-au aparţinut renumitului Eugen. Tot la capitolul investiţii intră şi Hotelul Aquaris, care îi aparţine omului de afaceri Adrian Chebuţiu. Deşi suma care a fost investită în modernizarea fostului complex al UCMR nu a fost făcută publică niciodată, locurile de cazare din luxosul hotel sunt mai tot timpul ocupate.

Investiţie de un milion de euro

Pentru că drumul care duce în zona Văliug-Semenic este în curs de reabilitare, investitorii privaţi nu stau pe gânduri şi prind curaj să aloce sume importante de bani pentru refacerea clădirilor uitate în paragină de vremuri şi de foştii proprietari. Societatea Hidroconstrucţia bagă acum un milion de euro în fosta proprietate a firmei Crosi. „Am preluat acest complex pentru că se află în centrul de greutate al staţiunii. În plus, are cea mai mare deschidere la luciul apei. Prin urmare, nu dorim doar să reabilităm vechea clădire, ci în această perioadă lucrăm la construirea alteia”, a precizat Ilie Ban, directorul Hidroconstrucţia. Arhitectul noului hotel, Şerban Antonescu, îi asigură pe turişti că noua clădire va fi una spectaculoasă, atât din punct de vedere al locurilor de cazare, cât şi al construcţiei propriu-zise. „Va avea demisol, parter şi trei etaje. Capacitatea de cazare este de 26 de camere, cu 52 de paturi. De asemenea, turiştii vor avea la dispoziţie un club şi o sală de gimnastică, cu tot ce presupune ea”, a declarat, arhitectul Şerban Antonescu. Hotelul va fi gata până în luna septembrie a anului viitor.

Reacţii de la judeţ

Mai marii de la judeţ apreciază modul în care a evoluat turismul în zonă. Asta mai ales pentru că, ani la rând, nu au avut pârghiile legale ca să îl convingă pe administratorul de la SC Turist Semenic să aibă grijă de ceea ce a preluat în administrare pe Muntele Semenic. Proprietatea, fiind una privată, amestecul statului nu îşi avea rostul. „După privatizarea din 2002, hotelurile sunt închise pe Muntele Semenic. Decizia a aparţinut exclusiv proprietarului. În ce priveşte autorităţile judeţene, efortul se vede foarte clar în investiţiile pe care le facem în infrastructura din zonă. Suntem în plin proces de reabilitare a Drumului Judeţean Văliug-Slatina Timiş”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. Acesta a explicat faptul că drumul de la Reşiţa până la Văliug este şi el reabilitat, prin efortul propriu al Consiliului Judeţean, tocmai în ideea revigorării turismului montan.

Spread the love


Scrieti un comentariu